zondag 6 januari 2013

Mens en lijden – Simple Plan: Save you (lied)


Mens en lijden – Simple Plan: Save you (lied)


Ik vind dit een mooi lied. Dit lied toont de verschillende vormen van lijden aan. Wanneer iemand in je omgeving (ongeneselijk) ziek is zal je merken dat niet alleen die persoon lijd door/aan die ziekte, maar dat ook jij zelf en de andere mensen in je omgeving (vrienden, familie) zullen lijden. Ik denk dat iedereen dit wel al eens meegemaakt heeft. Wanneer iemand in je omgeving ziek is, en je ziet die persoon lijden, zal je zelf ook pijn en verdriet hebben. Je wilt die persoon helpen, maar soms ben je zo machteloos.

Hier gaat dit lied ook over. Dit lied is geschreven voor de broer van de zanger, die aan kanker leed.

Deze vorm van lijden kan ook heel lang duren. Een persoon kan maanden, soms jaren, ziek zijn voordat hij terug beter is, of voordat die persoon uiteindelijk sterft.
Lijden heeft dus niet onmiddellijk met sterven te maken, lijden heeft te maken met verdriet, pijn, afzien, iemand missen,…  

Bron: http://www.youtube.com/watch?v=ScfQDcFYUvQ

1 opmerking:

  1. Het is inderdaad waar dat de omgeving mee gaat lijden met anderen. Vooral als het om iemand gaat uit je dichte omgeving, iemand die voor jou veel betekent.
    'Je wilt die persoon helpen, maar soms ben je zo machteloos.'dit vind ik mooi verwoord omdat je soms helemaal niets kan doen voor die persoon.
    Heel mooi lied trouwens met een mooie betekenis.

    BeantwoordenVerwijderen